24/05/2022

KAJ JE PILATES REFORMER?

Vadba na reformerju postaja ena najbolj iskanih vadb po svetu, vse bolj priljubljena je tudi pri nas. Zagotovo ste že videli kakšen video posnetek ali fotografijo osebe, ki izvaja vadbo na posebni napravi, ki deluje preko vzmeti in je prepoznavna predvsem po premikajoči drseči podlagi. To je pilates reformer, ki je ena izmed naprav, katere je razvil Joseph Pilates. V času njegovega delovanja je bila vadba na napravah začetna stopnja, pred vadbo na blazinah, saj  nas uči kontroliranega gibanja, ter omogoča obremenitve in razbremenitve glede na potrebe, ter pripravljenost vadečega.  

Vadba na reformerju nas popelje do ‘’bistva’’ pilates vadbe: stabilizacija in mobilizacija hrbtenice, povečanje moči, izboljšanje gibljivosti, vračanje telesa v simetrijo, izboljšanje dinamične stabilnosti hrbtenice, povezanosti s telesom in izboljšanega zavedanja le tega.

Nestabilna drsna površina omogoča intenzivnejšo uporabo mišičnih skupin, sila vzmeti pa omogoča mehansko naravnejši upor. Reformer v kombinaciji z drugimi manjšimi pripomočki omogoča neskončno izbiro vaj, prilagoditev treninga glede na cilje in sposobnosti posameznika, ter hiter napredek. 

Vadba na reformerju je skozi leta, vse do modernega časa postala še več. Reformer lahko popestri našo pilates prakso, lahko ga uporabljamo tudi kot pripomoček za izvajanje vaj preoblikovanja telesa, kot tudi klasičnih vaj z upoštevanjem pilates principov.

Za večino zadovoljnih uporabnikov pilates reformer ne predstavlja samo sledenje trendom, ampak tudi popolnoma novo in unikatno vadbeno izkušnjo.


Prednosti Align Pilates Reformerja

Znamka, ki izhaja iz Velike Britanije je danes na voljo v 28-ih državah in predstavlja najboljše razmerje med kvaliteto in dostopno ceno, ponuja pa tako naprave za profesionalno, kot tudi za osebno uporabo. Align pilates se lahko pohvali s široko izbiro pilates naprav in dodatne opreme, od tega 4 različne modele studijskih reformerjev, ki jih preprosto dopolnimo v Caddillac, ter dodatnih naprav: Chair, Wall Unit, Spine Corrector, Arc, ter dodatnimi pripomočki, ki jih potrebujemo za vadbo v profesionalnih studiih ali doma. 


Reformer za domačo uporabo

Reformer za studijsko uporabo

Dodatna oprema, ki omogoča vadbo doma

 

IZJAVA UPORABNICE

Nives Orešnik ‘’ Vadba na reformerju mojim strankam odpre vrata v boljše razumevanje pilatesa, naprava pa mi odlično služi tudi kot uvajanje začetnikov v pilates, saj vadečemu pomaga do pravilne aktivacije, zavestnejšega gibanja in takoj samo začutijo kaj je pri izvedbi vaj pomembno, ter hitreje osvojijo osnove. Prav tako sem zadovoljna, ker lahko strankam, ki pilates obiskujejo več let ponudim nekaj novega. Reformer vključujem tudi v individualne treninge v kombinacijami z drugimi fitnes vajami, prav tako sem s pilates napravami razširila tudi ponudbo skupinske vadbe. Tudi sama sem navdušena uporabnica reformerja in ga uporabljam kot pripomoček za oblikovanje telesa, kot tudi za izvajanje klasičnih, tradicionalnih pilates vaj, ki mi zmeraj predstavljajo izziv.’’