ELEIKO

Švedsko podjetje Eleiko je vodilni proizvajalec opreme v svetu dvigovanja uteži!
Podjetje prisega na konstanten razvoj opreme in vrhunsko kvaliteto izdelave. To je tudi eden izmed razlogov, da je oprema razvita in izdelava na Švedskem.  

Eleiko je 30 let izdeloval majhne električne aparate, kot so opekači kruha in pekači za vaflje. Vse do leta 1957, ko je  Eleikov tovarniški nadzornik, gospod Hellström, navdušen dvigovalec uteži, razočaran zaradi nenehnega upogibanja in lomljenja opreme, vodstvu podjetja predstavil idejo o razvoju opreme za dvigovanje uteži.


Leta 1963 Eleiko na tekmovanju predstavi drog, ki je zdržal celotno tekmovanje, ne da bi se poškodoval ali zlomil. To se na tekmovanjih do tedaj še ni zgodilo.

Eleiko je bil tudi prvi, ki je predstavil gumijaste uteži in drogove z ležaji.

Podjetje je že od leta 1969 certificirano od združenja IWF. Od leta 2009 je Eleiko ekskluziven dobavitelj opreme združenju IPF in uradni proizvajalec olimpijskih drogov in uteži že na 5 olimpijskih igrah ter več kot 40 svetovnih prvenstvih.

Eleiko - ReformX.si

Konstanten razvoj in visoka kvaliteta izdelave Eleiko postavljata v sam vrh proizvajalca uteži in drogov. Oprema se uporablja za profesionalno kot tudi domačo uporabo, weight lifting, power lifting, funkcionalno vadbo in še marsikje drugje. V svoji ponudbi opreme lahko tako najdete opremo, ki bo ustrezala vašemu namenu. Vsak kos opreme je namreč izdelan za točno določen namen.