17/09/2023

WATTBIKE: Kolo, ki vas spodbuja k nadgradnji vaše vadbe

V zadnjem času se je notranje kolesarstvo izkazalo za priljubljeno obliko vadbe, ki jo lahko izvajate kjerkoli in kadarkoli. Inovativna športna znamka Wattbike je vodilna na tem področju, saj ponuja visokokakovostna notranja kolesa, ki jih uporabljajo tako profesionalni kolesarji kot tudi ostali vrhunski športniki v atletiki, nogometu in hokeju. Wattbike je tudi uradni partner rugby ekipe "New Zealand All blacks". 

Wattbike je znan po svojih naprednih funkcijah, ki omogočajo uporabnikom, da dobijo natančne podatke o svojem treningu. Njihova kolesa so zasnovana tako, da zagotavljajo realistično kolesarsko izkušnjo, s čimer se lahko uporabniki pripravljajo na kolesarske dirke ali preprosto ohranjajo svojo kondicijo. 

WATTBIKE NI SAMO KOLO 
Wattbike kolesa omogočajo različne vrste treningov, vključno z intervalnim treningom, vzdržljivostnim treningom, treningom moči in še več. Poleg tega imajo Wattbike kolesa vgrajene različne programe, ki vam pomagajo doseči vaše cilje. Ena izmed ključnih prednosti Wattbike-a je njihova tehnologija, ki zagotavlja natančne podatke o treningu. To uporabnikom omogoča, da spremljajo svoj napredek in se osredotočijo na izboljšanje svojih šibkih točk. Ponujajo tudi možnost prilagajanja kolesa glede na želje uporabnika. To vključuje nastavitev višine in dolžine sedeža ter držala, kar zagotavlja udobno in prilagojeno kolesarsko izkušnjo za vsakega uporabnika.

ELEKTROMAGNETNI ALI ZRAČNI UPOR?
Pri Wattbike kolesih obstajata dva različna tipa upora za vadbo - elektromagnetni in zračni upor. Elektromagnetni upor je določen glede na količino električne moči, ki teče skozi magnete - zato večji tok pomeni višji upor. Model Wattbike Atom ima elektromagnetni upor, ki ponuja razpon moči do 2500 W in 22 prestav. V načinu "ergo" se lahko elektromagnetni upor samodejno prilagaja, tako da se lahko priključite na katero koli vadbo in kolo bo samodejno nadzorovalo nivo upora. 

Zračni upor je določen glede na količino zraka, ki doseže ventilator. Hitreje boste poganjali, večji bo upor. Vadba z zrakom vam omogoča popoln nadzor nad obremenitvijo mišic in zmanjšuje stres na noge. 

Kolo ima tudi ročno nastavljiv elektromagnetni upor, ki se lahko uporablja v kombinaciji z zrakom, kar zagotavlja dodaten upor za bolj intenzivne treninge.

ATOMX vs. TRAINER
Wattbike ATOM in TRAINER sta dva odlična modela notranjih koles z nekaj podobnimi funkcijami, vendar imata tudi nekaj ključnih razlik. 

Največja razlika med njima je upor. Wattbike ATOM ima elektromagnetni upor, medtem ko ima TRAINER kombinacijo zračnega in magnetnega upora. Elektromagnetni upor na ATOM-u pomeni, da ima kolo do 22 prestav in lahko doseže do 2500 W moči, kar omogoča še bolj realistične virtualne vadbe in raznolike treninge. Zračni upor na modelu TRAINER omogoča popoln nadzor nad obremenitvijo mišic in zmanjšuje stres na noge. 

Druga pomembna razlika med tema dvema modeloma je v njihovi velikosti. ATOM je manjši in bolj prenosen, kar ga naredi bolj primernega za domače prostore ali manjše telovadnice, medtem ko je TRAINER malce večji in težji, zato je bolj primeren za večje telovadnice ali fitnes centre. 

Kolesi sta povezljivi z vsemi aplikacijami, ki so kompatibilne s tehnologijama ANT+ (inc FE-C) ali BLE (inc FTMS). Oba modela imata tudi zaslon, ki prikazuje različne statistične podatke, kot so moč, hitrost in porabljene kalorije.

Tako ATOM kot TRAINER sta odlična izbira za notranje kolesarjenje in sta primerna tako za rekreativne kot tudi za profesionalne kolesarje. Wattbike Atom ponuja udobje vadbe doma z neprimerljivo natančnostjo in brezhibno povezavo z aplikacijami. Medtem ko vam Wattbike Trainer zagotavlja popoln nadzor nad uporom, kar je kot nalašč za močne treninge ali okrevanje po poškodbi.


Wattbike zagotavlja visoko kakovostne izdelke za notranje kolesarstvo, ki so primerni za vse stopnje uporabnikov, od rekreativcev do profesionalnih kolesarjev. Njihova zavezanost kakovosti in inovativnosti jih postavlja v ospredje industrije notranjega kolesarstva.